Vmbo

Beroepsoriëntatie 

Zit je op het vmbo en wil je graag weten wat een dakdekker doet? Dan kan TECTUM je helpen met een beroepsoriëntatie. Via jouw vmbo-school kun je een halve dag bij TECTUM komen kijken, zien en doen(!) wat een dakdekker doet en natuurlijk je vragen stellen!

Tijdens de beroepsoriëntatie zie je welke daken een dakdekker maakt, welke gereedschappen hij gebruikt, welke materialen er zijn, hoe de opleiding eruit ziet en natuurlijk mag je ook zelf aan de slag. Een docent van TECTUM begeleidt je tijdens deze beroepsoriëntatie.

Wil je weten hoe het programma er uit ziet? Kijk dan naar onderstaand filmpje.

 

Praktische informatie voor docenten van het vmbo

Deze beroepsoriëntatie voert TECTUM (op het vervoer na) geheel kosteloos uit, dankzij een bijdrage van de bedrijfstak BIKUDAK. De oriëntatie is bedoeld voor geïnteresseerde en nieuwsgierige leerlingen uit het 2e tot en met 4e jaar van het vmbo. Daarnaast verwachten wij dat de begeleider(s) naast het begeleiden van de groep ook bij de activiteiten de docent van TECTUM assisteren.

 Groepsgrootte  Maximaal 12 leerlingen
 Begeleiding  Minimaal 1 begeleider voor de begeleiding van de groep en het assisteren van de docent van TECTUM
 Datum en tijd  In overleg met TECTUM (indicatie: van 9.00 uur tot 12.00 uur)
 Waar  Op één van de vestigingen van TECTUM (Nieuwegein, Hoogeveen, Purmerend of Mierlo)
 Vervoer  De vmbo-school regelt zelf het vervoer naar de vestiging van TECTUM


Voor meer informatie of voor het aanmelden van een groep kan een e-mail worden gestuurd naar vmbo@tectum.nl. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 030 601 81 50.


Dakdekken als keuzedeel

Wist je dat het mogelijk is om het keuzedeel dakdekken aan te bieden op jouw vmbo? Meer informatie hiervoor is te vinden in deze folder.

Met welke vmbo-scholen werkt TECTUM al samen?

Op het onderstaande overzichtskaartje kun je zien welke scholen al meegedaan hebben aan de beroepenoriëntatie en/of de praktijkopdracht aanbieden.