Studiegids

Vind de passende opleiding of cursus

Aan het leveren, verhuren en monteren van een tijdelijke werkplek op hoogte worden door de verschillende partijen in het bouwproces hoge eisen gesteld. Tot voor kort leidde scholing en training op het gebied van steigerbouw tot een kluwen van certificaten en pasjes. Voor een dakbedekkingsbedrijf is steigerbouw niet de hoofdactiviteit. Er is onlangs het een en ander op het gebied van regelgeving en met name scholing veranderd. Zo is er de nieuwe Richtlijn Steigers.

Een belangrijk bestanddeel van de Richtlijn Steigers is de scholingsstructuur. Alle functies in de steigerbouw zijn in de Richtlijn Steigers omschreven en de bevoegdheden zijn vastgelegd. Men kan nu een opleiding doen tot hulpmonteur, monteur, 1e monteur of tot voorman steigerbouw. Daarnaast kunnen certificaten worden gehaald voor Steigerinspecteur en Toezichthouder Steigergebruik. Hoe eenvoudiger de constructies die men monteert, hoe eenvoudiger de vereiste opleiding. Vaststaat dat er in alle gevallen een examen moet worden afgenomen, dat kan leiden tot een persoonscertificaat.

Heeft u belangstelling voor bovenstaande trainingen?

TECTUM adviseert u graag wanneer u één of meer van uw werknemers een van dergelijke trainingen in de Steigerbouw wilt laten volgen. De duur van deze trainingen varieert van 3 tot 6 dagen. Dit is mede afhankelijk van de reeds aanwezige kennis en kunde op dit gebied.