Menu
https://www.tectum.nl/werken-en-leren/vmbo/beroepsorientatie
 
201305011502572620130501150250312013050115025036

Beroepsoriëntatie dakdekker platte daken voor het VMBO


TECTUM maakt het voor VMBO-leerlingen mogelijk deze vragen te beantwoorden door middel van een beroepsoriëntatie. Hoe laat begint een dakdekker, wat voor daken maakt hij, welke gereedschappen gebruikt hij, welke dakbedekkingsmaterialen zijn er zoal, hoe word ik dakdekker en kan ik het zelf ook eens proberen?

De dakbedekkingsbranche wil graag geïnteresseerde leerlingen van het VMBO kennis laten maken met het beroep en het vak van de dakdekker platte daken. Leerlingen uit het 2e t/m het 4e leerjaar kunnen in het kader van PSO of beroepsoriëntatie op een locatie van het opleidingscentrum van TECTUM (Nieuwegein, Purmerend, Hoogeveen en Mierlo) een drie uur durend programma volgen.

In deze workshop maken de leerlingen kennis met de werkzaamheden van de dakdekker, verschillende dakbedekkingsmaterialen, zoals bitumen en kunststof en verschillende soorten daken. Door een vaktechnisch docent worden de leerlingen meegenomen in het beroep van dakdekker. Er zal in de praktijk gedemonstreerd worden wat het vak specifiek inhoudt en er is gelegenheid om het zelf uit te proberen.

Programma (ca. 3 uur)

  • Welkom en korte inleiding
  • Interactieve presentatie over het beroep dakdekker platte daken
  • Praktijkdemonstratie over het verwerken van bitumen
  • Zelfwerkzaamheid met de brander
  • Demonstratie aanbrengen van PVC met een föhn
  • Zelfwerkzaamheid met de föhn
  • Afronding met uitdelen en informatie goodiebag

Onderstaande video geeft een korte impressie van een beroepsoriëntatie bij TECTUM.

Groepsgrootte  : maximaal 12 leerlingen
Begeleiding : minimaal 1 begeleider (voor begeleiding van de groep en ondersteuning in de praktijk)
Datum en tijd : in overleg met TECTUM (indicatie 9.00 uur - 12.00 uur)
Vervoer : het vervoer dient u zelf te organiseren

Deze beroepsoriëntatie wordt op het vervoer na, geheel gratis aangeboden door de bedrijfstak. Hiervoor vragen wij u leerlingen te selecteren die echt geïnteresseerd zijn in techniek en die nieuwsgierig zijn naar het beroep dakdekker platte daken. Daarnaast verzoeken wij de begeleider(s), naast het begeleiden van de groep, ook tijdens de zelfwerkzaamheid de docent van TECTUM te assisteren.

Bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op:

030 601 81 50 of vmbo@tectum.nl

Sinds 2017 bieden wij deze beroepsoriëntatie aan op alle vestigingen van TECTUM om het beroep dakdekken voor vmbo leerlingen te promoten.

In onderstaand overzichtskaartje kunt u zien welke scholen een of meermaals deelgenomen hebben aan een beroepsoriëntatie Dakdekken. 

sitemap