Menu
https://www.tectum.nl/verslag-diploma-uitreiking-2023/n127c29
 
20190122173940922013071895752252019012217330484

Succesvolle diploma-uitreiking TECTUM 2023

Ook dit jaar haalde TECTUM alles uit de kast voor de spetterende diploma-uitreiking op 29 juni in Nijkerk. Het feest trok dit jaar bijna 700 bezoekers. TECTUM-voorzitter Jos Hommeles opende de avond en maakte de presentatrice bekend: Fresia Cousiño Arias. Zij is sportverslaggever en was in 2022 de winnaar van Wie Is De Mol?

Er werden maar liefst 161 diploma’s uitgereikt. Onder luid gejuich verschenen de gediplomeerden per opleiding op het podium en poseerden voor de foto. Tussen de uitreikingen door waren er diverse speeches. Cees Woortman, bestuurslid TECTUM en directeur van VEBIDAK, benadrukte het belang van de OKD-opleidingen. De OKD-Kader telde dit jaar 40 deelnemers, bij de OKD Top waren het er 9.

FNV bestuurder Ben Bleumer stond stil bij het belang van een gedegen opleiding. De behoefte aan nieuwe vakmensen is groot in de branche. Bij de scholing van dakdekkers vervult TECTUM een hoofdrol. Ook hoofddocent Kees Huizer kreeg zijn moment op het podium (“Eindelijk mag ik ook een keer”). Hij greep de gelegenheid aan om de rol van de leermeester te onderstrepen. Zonder inzet van de leermeester is het niet mogelijk om het diploma te halen, al doet de leerling nog zo zijn best.

Traditiegetrouw werden er prijzen uitgereikt aan mensen die in het afgelopen jaar een bijzondere rol vervulden in de opleiding. De Koos Bechtold Prijs voor de beste OKD’er, werd uitgereikt door TECTUM-bestuurslid Edwin Klomp. Deze prijs ging voor het tweede achtereenvolgende jaar naar Joey Beers, werkzaam bij Consolidated Nederland B.V. Joey ontving als beloning voor zijn zeer goede cijferlijst een reischeque ter waarde van 500 euro.

De Gouden Brander, de prijs voor het beste leerbedrijf, ging naar Van Doorn Dakspecialist B.V. De TECTUM-Award, de beloning voor de beste dakdekkers in de opleiding van het afgelopen jaar, werd in ontvangst genomen door Joeri Blom (Oranjedak West), Erwin Fiks (Dolfsma Dakbedekkingen), Mitchell Gort (Patina Dakbedekkingen B.V.) en Jip Kuijsten (Van Hoek Dakbedekkingen B.V.). Het viertal ontving, naast eeuwige roem, een horloge met inscriptie en ze gaan gezamenlijk op reis.

Bij de afsluiting van de avond riep Jos Hommeles TECTUM-directeur Karel-Jan Batenburg naar voren om hem en zijn team te bedanken voor de organisatie van de avond. Karel-Jan maakte op zijn beurt van de gelegenheid gebruik om Jos te bedanken. Hij neemt binnenkort afscheid als bestuursvoorzitter.

Daarna was het volgens Jos tijd voor “bier en bitterballen”. De stemming was opperbest en wederom werd duidelijk dat de diploma-uitreiking een van de hoogtepunten van het jaar is in de dakbedekkingsbranche.

sitemap