https://www.tectum.nl/rijbewijs-e-achter-b/_382_n__29_NL_109_____
 
201307189575225201307189575291201307189575257
Diploma-uitreiking 2018
diploma-uitreiking-2018
Nieuwe Studiegids online
nieuwe-studiegids-online
Inschrijven voor de OKD-Top
inschrijven-voor-de-okd-top
Preventiemedewerker
preventiemedewerker
Nieuwe toets- en eindtermen VCA-examens
nieuwe-toets-en-eindtermen-vca-examens
De cursus Veilig werken met een hoogwerker
de-cursus-veilig-werken-met-een-hoogwerker
Rijbewijs E achter B
rijbewijs-e-achter-b

Rijbewijs E achter B

Eigen verklaring

Wilt u praktijkexamen doen voor een autorijbewijs, eventueel met aanhanger of motorrijbewijs? Dan beoordeelt het CBR of u rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR u een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen verklaring (Gezondheidsverklaring).

De Eigen verklaring moet naar waarheid worden ingevuld. Dit is een wettelijke verplichting volgens de Wegenverkeerswet 1994, artikel 114. De Eigen verklaring via het CBR kost € 33,80.

Online invullen

U kunt op Mijn CBR heel gemakkelijk een Eigen verklaring kopen en invullen. U moet wel eerst inloggen met uw eigen DigiD.
Bent u niet in staat om via Mijn CBR een Eigen verklaring in te vullen? Dan kunt u een Eigen verklaring op papier invullen. U kunt een papieren Eigen verklaring kopen bij de meeste gemeenten. Check vooraf of dit bij uw gemeente het geval is. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de Eigen verklaring.

In de regel ontvangt u binnen vier weken, na ontvangst door het CBR, bericht. Voor meer informatie kunt u ook via de website van het CBR de folder Uw Eigen verklaring en het vervolg downloaden.

Terug op het oude honk!
terug-op-het-oude-honk
sitemap