Menu
https://www.tectum.nl/nieuws/archief/tectum-award-2013
 
20190122173940922013071895752252019012217330484

MOLDAVIË 2013

De TECTUM-Award is een prestigieuze prijs in de dakbedekkingsbranche. Hij wordt uitgereikt aan de vier dakdekkers die gedurende de Basisberoepsopleiding Dakdekker de meeste progressie hebben gemaakt. Naast vakmanschap, heeft deze prijs ook te maken met internationale solidariteit.

In het kader van de TECTUM-Award bedekte TECTUM dit jaar voor de allerlaatste keer de daken van de 'Pro Succes-school' in de Moldavische hoofdstad Chisinau. Zoals altijd waren de weersomstandigheden ook nu weer bar en boos. Het regende er bij tijd en wijlen pijpenstelen. Om daarvan zo min mogelijk hinder te ondervinden, werd 's ochtends om half zes al met de werkzaamheden op het dak gestart. Door een strak werkschema te hanteren, kon al het werk binnen de geplande tijd worden afgerond.

Naast hard werken, werd ook tijd ingeruimd voor culturele zaken. Het betreft hier immers ook een prijs. Zo brachten de TECTUM-Award winnaars een bezoek aan een in rotsen uitgehouwen klooster van honderden jaren oud. In Cricova werd wijn geproefd in een ondergrondse kelder van maar liefst 128 km lang. De diploma-uitreiking aan 15- en 16-jarigen werd bijgewoond en er werd afscheid genomen. Vooral dat laatste leverde emotionele momenten op. In al die jaren dat TECTUM in Chisinau aan de slag is geweest, zijn er bijzondere warme contacten ontstaan met de leiding van de school, docenten, vertegenwoordigers van het ministerie, leerlingen, begeleiders, tolken en noem zo maar op. In menige toespraak werd deze intense samenwerking gememoreerd. Ter herinnering bood TECTUM een gedenkplaat aan. Deze gedenkplaat is op een goed zichtbare plek aan de muur van de 'Pro Succes-school' gemonteerd.

Onderstaand een compilatiefilm en een aantal foto's van het project.

 

Van links naar rechts van boven naar beneden:<br />
Peter van der Dussen, Karel-Jan Batenburg, Stefano Roelen, John Verkaik, Nadia Cristea, Elmar Paarhuis, Gerald van der Klok en Menno Koghee

 

De uitvoering van de TECTUM-Award is vooral mogelijk gemaakt door de geweldige support van:

sitemap