Menu
https://www.tectum.nl/nieuws/archief/diploma-uitreiking-2016
 
20190122173940922013071895752252019012217330484

Diploma-uitreiking 2016

De diploma-uitreiking van TECTUM is het absolute hoogtepunt na een jaar lang werken en leren. Dit jaar werden er maar liefst 173 diploma’s en certificaten uitgereikt. Qua bezoekersaantal was het dit jaar de drukst bezochte bijeenkomst ooit. Meer dan 950 genodigden waren voor de avond naar het NBC Congrescentrum gekomen. Voorafgaand aan het formele gedeelte werd hen op het buitenterrein een prima barbecue voorgeschoteld. Met z’n allen zorgden ze er daarna voor dat deze aanvankelijk wat miezerige dag in een stralend diplomafeest veranderde.

Uiteraard werden al deze betrokken mensen van harte welkom geheten door Arthur Leenders, de apetrotse TECTUM-voorzitter. “Het gaat de goede kant op in de dakbedekkingsbranche. Er is werk, de orderportefeuilles zijn vrij goed gevuld en er wordt weer behoorlijk geschoold. Bovendien weten we gediplomeerden langer aan de sector te binden. Gediplomeerden kunnen, indien ze dat willen, een goede carrière tegemoet zien. De dakbedekkingsbranche kan gemotiveerde en gepassioneerde vakmensen prima gebruiken.” Na dit te hebben gezegd, kondigde hij de presentatrice voor deze feestavond aan: Lauren Verster!   

Roze pruik

Verster opende hilarisch. Zo nodigde zij drie geslaagden uit op het podium, de één sterk in het theoretisch onderricht, de ander in het praktijkonderricht en de derde in beide vakken. Zij wilde erachter komen wie van deze drie heren een vrouw het beste kon nafluiten vanaf de bouwplaats. Na deze entree was het tijd voor serieuzer zaken. Zoals de traditie voorschrijft werden alle geslaagden via de catwalk naar voren opgeroepen waarbij hun namen één voor één werden weergegeven in het prachtige 3D-decor in de feestzaal. Vanzelfsprekend volgden daarna de zoen van Verster, bloemen, presentjes en de foto’s van de groepen met deze BN’er als het stralende middelpunt.

Namens de Examencommissie OKD sprak Cees Woortman van Vebidak de deelnemers aan de OKD toe. Dat deed hij nadat ook hij de bomvolle zaal met het ongekend hoge aantal geslaagden had geroemd. Vervolgens sprak hij over het succesvol ondernemen op het platte dak dat gediplomeerden met het diploma OKD-Kader en dat van de OKD-Top succesvol af zal gaan.

Prijzen

VEBIDAK-voorzitter Rob Bootsman reikte de Koos Bechtold Prijs 2016 uit. De prijs draagt de naam van de oud-voorzitter en directeur van branchevereniging VEBIDAK omdat hij scholing en opleidingen een warm hart toedroeg. De prijs is bestemd voor degene die de OKD-Top met het beste studieresultaat wist af te ronden. Bootsman reikte de KBP 2016 uit aan Jaco de Fonkert van Dakbedekkingsbedrijf A. van der Linden uit Zwijndrecht. De prijs bestaat uit een oorkonde en een weekendje weg naar Antwerpen voor twee personen.

Over naar de volgende prijs: De Gouden Brander 2016. Vorig jaar werd deze prijs voor het eerst uitgereikt aan Patina Dakdenkers uit Beverwijk. De brander staat symbool voor ondernemingen die in hun bedrijfsvoering volop aandacht schenken aan scholing en opleidingen. Arthur Leenders en Sander Slotemaker van Patina maakten de vijf genomineerden voor dit jaar bekend en riepen tenslotte directeur Marc Evers van Mastum Daksystemen uit De Meern als winnaar het podium op. Evers bedankte iedereen en legde kort uit dat hij scholing en opleidingen een absolute noodzaak vindt voor de continuïteit van de sector.

TECTUM-Award

Uiteraard werd er tijdens de diploma-uitreiking verslag gedaan van de activiteiten van de TECTUM-Award winnaars in Moldavië. Dit jaar ging het om de kantine van een bejaarden- en invalidenhuis met een oppervlakte van 450 m². Als extra uitdaging voorzagen de winnaars van de TECTUM-Award de vijver op het voorplein van deze locatie ook nog van een waterdichte laag. De omstandigheden om dat werk uit te voeren waren als vanouds; bar en boos. Overdag bedroeg de temperatuur soms meer dan dertig graden. Het was zwoegen en zweten, maar gelukkig ruimde TECTUM ook tijd in voor de nodige tijd ontspanning. Ook deze keer werd een film met een korte impressie van het project getoond. Aan het eind van het officiële deel van de avond werd de prestigieuze TECTUM-Award 2016 uitgereikt aan de vier dakdekkers uit de Basisberoepsopleiding die gedurende het opleidingsjaar naast dat ze prima cijfers hadden behaald ook de meeste persoonlijke groei hadden doorgemaakt. Dit jaar reikte TECTUM-directeur Karel-Jan Batenburg de TECTUM-Award uit aan de heren Maikel van der Honing, Jaap Meijer, Maikel Nüchter en Jasper Pruijser. Volgend jaar gaan zij op reis om waar dan ook ter wereld een dakproject uit te voeren.

Daarmee zat de editie 2016 van de diploma-uitreiking erop. Zoals altijd bleef het daarna nog lang gezellig op deze feestavond in Nieuwegein.

 

sitemap