Menu
https://www.tectum.nl/diploma-uitreiking-2022/n125c29
 
20190122173940922013071895752252019012217330484
Diploma-uitreiking 2022
Diploma-uitreiking 2022

Feestelijke diploma-uitreiking TECTUM

De TECTUM-diploma-uitreiking in het NBC in Nieuwegein was, als vanouds, een groot feest. Zo’n 130 dakdekkers hadden op 30 juni familie en vrienden meegenomen naar het evenement en de stemming zat er al snel goed in. De avond werd geleid door presentatrice Shelly Sterk, door TECTUM-bestuursvoorzitter Jos Hommeles aangekondigd als: “Het toetje van de Nederlandse televisie – over drie jaar vervangt ze Linda de Mol.”

Shelly Sterk riep één voor één de dakdekkers naar voren die vervolgens onder daverend applaus hun diploma ophaalden en poseerden voor de foto. Speciale waardering was er ook voor leerlingen die tijdens de opleiding extra goed presteerden. Zij ontvingen daarvoor de TECTUM-Award: Jesse van Buuren (werkzaam bij Ben Roos Dakbedekking B.V. uit Bodegraven), Ferry Pattiruhu (werkzaam bij Leemrijse Dak en Wandtechniek B.V. uit Winterswijk), Pim Spaan (werkzaam bij Klomp Dakbedekkingssystemen B.V. uit Amsterdam) en Julian Zink (werkzaam bij Romijnders Dakbedekking uit Wijchen). In het verleden gingen de winnaars van de TECTUM-Award op reis naar Moldavië. Door de gespannen situatie in buurland Oekraïne kan deze reis niet doorgaan. Daarom staat er deze keer een cultuurreis in de planning naar het Italiaanse Verona.

Cees Woortman, directeur van VEBIDAK ging in zijn speech in op het belang van de opleiding OKD. “Niet alleen zijn goed opgeleide dakdekkers anno 2022 niet aan te slepen, hetzelfde geldt voor staf- en kaderpersoneel. Het aantal UTA-functies onder onze CAO is in de afgelopen twee jaar met ruim 25 procent gegroeid.” Woortman raadde de gediplomeerde OKD’ers dan ook aan om de OKD Top opleiding te volgen.

Van die OKD’ers werd de beste deelnemer apart in het zonnetje gezet, door de uitreiking van de Koos Bechtold Prijs. Joey Beers (werkzaam bij Consolidated Nederland B.V.) mocht deze keer de prijs in ontvangst nemen, uit handen van VEBIDAK-voorzitter Jan van den Luitgaarden. Joey kreeg voor zijn cijferlijst – met drie achten en drie negens – niet alleen een prijs, een oorkonde en een bos bloemen, maar ook een reischeque ter waarde van 500 euro.

De prijs voor het beste opleidende bedrijf, de Gouden Brander, ging dit jaar naar Zaanstad Dakwerken B.V. De jury moest hiervoor een lastige keuze maken uit meerdere genomineerden. Dit is een duidelijke aanwijzing dat opleiding en vakmanschap door de bedrijven in de BIKUDAK-branche zeer serieus wordt genomen.

sitemap