Menu
https://www.tectum.nl/cursussen/okd
 
20190122173217842013070920185013201901221731515

Ondernemers- en kaderopleidingen (OKD)

De OKD-Ondernemer bestaat uit twee opleidingstrajecten waarvoor afzonderlijk ingeschreven kan worden:

 • OKD-Kader, de opleiding die zich richt op kadervaardigheden
 • OKD-Top, de opleiding die zich richt op managementvaardigheden

Gezamenlijk vormen deze opleidingen het leertraject OKD-Ondernemer.

TOELATINGSEISEN/OPLEIDINGSDUUR

Voor de OKD-Kader en/of OKD-Top is voldoende vooropleiding en/of ervaring vereist. Rechtstreeks toegelaten tot de OKD wordt iedereen die in het bezit is van het diploma Voortgezette Opleiding Dakdekker, specialisatie Bitumineus en Kunststof Dakdekker of niveau 4 van de Beroepsopleiding Dakdekker, MTS-Bouwkunde, MEAO of HAVO.

OKD-Kader

De OKD-kader bereidt de deelnemers voor om als staf- of kaderfunctionaris te gaan functioneren. In de opleiding staan, naast kennis van het platte dak, wet- en regelgeving, organisatie en werkplanning centraal. Er wordt tevens aandacht besteed aan de uitvoering, materiaaleigenschappen en  -verwerking. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. algemene bouwkunde, dakbedekkingsconstructies, isolatie- en dakbedekkingsmaterialen, bouwfysica, organisatie en werkplanning, calculeren en offerte lezen. Men ontvangt het diploma OKD-kader indien alle zes certificaateenheden met goed gevolg doorlopen zijn. Daarna heeft men nog maximaal drie jaar de tijd om met vier certificaateenheden uit de OKD-Top het diploma OKD-Ondernemer te behalen.

OKD-Top

De OKD-Top richt zich op staf- en kaderfunctionarissen en op hen die nu reeds als ondernemer gevestigd zijn of dit overwegen. De opleiding bereidt de deelnemers voor op het ondernemerschap of integraal management. In de OKD-Top staan ondernemersvaardigheden centraal. Er wordt o.a. aandacht besteed aan personeelsmanagement, financieel management, marktgericht ondernemen, in- en externe communicatie en bedrijfsvoering. Voor deelname aan de OKD-Top zijn toelatingscriteria opgesteld. Men ontvangt het diploma OKD-Top indien alle vier certificaateenheden met goed gevolg doorlopen zijn. Samen met het diploma OKD-Kader heeft men recht op het diploma OKD-Ondernemer.

De Ondernemers- en Kaderopleiding Dakbedekkingsbranche worden in de periode van oktober tot juli in het opleidingscentrum Nieuwegein georganiseerd. De lesdagen zijn van 16.00 uur tot 21.00 uur. Per lesdag kan men twee lesblokken volgen. Worden er zowel voor als na de pauze lessen gevolgd, dan biedt TECTUM u een warme maaltijd aan. De deelnemers moeten rekening houden met een substantiële hoeveelheid huiswerk.

CERTIFICAATEENHEDEN

OKD-Kader

 1. Algemene bouwkunde
 2. Dakbedekkingsconstructies
 3. Eigenschappen en verwerking isolatiematerialen en dakbedekkingsmaterialen
 4. Bouwfysica
 5. Organisatie en werkplanning
 6. Calculeren en offerte lezen

OKD-Top

 1. Personeelsmanagement
 2. Financieel management
 3. Marktgericht ondernemen
 4. Bedrijfsvoering

Klik op onderstaande afbeelding om een brochure van de OKD te openen.

sitemap